Hlavní obsah

Na FestiWallu v Praze připomenou pořad Na Kloboučku

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný televizní hudební pořad Na Kloboučku, který ovlivňoval dvě hudební generace muzikantů a hudebních fanoušků, se vrátí koncertem. Stane se tak na čtvrtém ročníku hudebního FestiWallu 2019, který se odehraje v pražských Modřanech od 6. do 8. září.

Foto: Jan Malíř/Warner

Kytarista Michal Pavlíček pořad Na Kloboučku připravuje.

Článek

Na pódiu se během speciálního koncertu Na Kloboučku Live vystřídá dvacítka předních sólistů a hráčů v čele s Danem Bártou, Kamilem Střihavkou, Bárou Basikovou, Vlastou Redlem a dalšími. Nebude to ale jen vzpomínání. Průvodci pořadu Michal Pavlíček a Ondřej Konrád na pódium pozvou i zástupce mladé generace.

„Projekt Na Kloboučku sjednocoval špičku české scény. Díky tomu má nezastupitelné postavení v hudební historii a dodnes je vnímán jako nejúspěšnější hudební formát, jaký tu kdo vytvořil. V rámci vystoupení Na Kloboučku Live u nás zazní živě ty nejlepší pecky historie pořadu v podání rezonujících jmen naší hudební scény,“ říká promotér festivalu Filip Černý z Kytar.cz.

„S Michalem Pavlíčkem jsme se dohodli, že celý program Na Kloboučku Live posuneme do současnosti. Takže původní rytmiku vystřídají i muzikanti mladší generace, baskytarista Maťo Ivan a bubeník Michal Kolouch Daněk, a postupně představíme nové tváře, například zpěváka Davida Stypku, kytaristu Adama Krofiana z The Atavists nebo Radka Škarohlída z Hentai Corporation. Další jména budeme postupně odtajňovat na našich sociálních sítích,“ doplňuje Filip Černý.

Festivalové koncerty doplní prezentace hudebních nástrojů, semináře, besedy a workshopy muzikantů. Rozrostla se veletržní část akce, včetně výstavy exkluzivních nástrojů nebo ukázky novinek pro DJe a producenty.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám