Hlavní obsah

Na festivalu Alternativa pokřtí japonský elektronik Hanno CD

Právo, Hynek Dedecius

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Domácí internetové hudební vydavatelství Muteme ve středu v Praze v žižkovském klubu Matrix představí své debutové kompilační CB Muteme.point.0 compilation, které je přehlídkou experimentální elektronické tvorby. Na koncertě vystoupí umělci, kteří na desku přispěli. Chybět nebudou ani Japonci Aoki Takamasa a Yoshihiro Hanno. Druhý odpověděl na otázky.

Foto: Dana Ehlová

Generálmajor Emil Boček, stíhací pilot 310. čs. perutě RAF za II. světové války v Dobrušce.

Článek

Co je základem vaší hudby?

Promítají se do ní různé žánry. Hlavní roli v ní hraje fantazie a v jistém smyslu ji asi můžeme označit za romantickou. Zajímá mě práce s vrstvením vokálů a orchestrálním pojetím skladeb i nové techniky digitálního zpracování zvuku.

Jaká hudba vás ovlivnila?

Jsem velkým hudebním fanouškem, mezi mé vzory patří skladatelé vážné hudby od Bacha až po Albana Berga a Mortona Feldmana, jazzman Eric Dolphy, Robert Wyatt, Tom Waits, Joao Gilberto i Sly Stone. Mé poslední album Graffiti & Rude Boy 67 má ale nejblíž k hiphopu.

Mohl byste říci více o skladbě From Tokyo To Praha, kterou jste složil pro českou kompilaci vydavatelství Muteme?

Kombinuji v ní harmonii s hlukem, což je prvek, který je pro mé současné snažení dosti charakteristický. Skladbu považuji za velice povedenou a určitě hodně romantickou.

Yoshihiro Hanno

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám