Hlavní obsah

Na festival Rock Castle v Moravském Krumlově míří kapely z řady zemí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Metalové kapely z celé Evropy míří na druhý ročník festivalu Rock Castle. Uskuteční se od čtvrtka do soboty v zámeckém parku v Moravském Krumlově na Znojemsku. Festival se poprvé konal vloni, kdy pořadatele limitovala opatření proti šíření koronaviru. Lidé i muzikanti, hladoví po nových hudebních zážitcích, přesto vytvořili výbornou atmosféru, uvedla Martina Benešová z agentury Pragokoncert.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Guano Apes

Článek

Letos už měli organizátoři volnější ruce, festivalová sezona se odehrává prakticky bez omezení. Pozvali například německou kapelu Guano Apes, švédský projekt Pain! nebo řeckou kapelu Septicflesh. V Moravském Krumlově zazní také metalová opera Avantasia německého zpěváka Tobiase Sammeta.

Hlavní festivalový areál vyroste v těsném sousedství zámku se slavnou Slovanskou epopejí Alfonse Muchy. Kempy a parkoviště pro návštěvníky festivalu jsou na různých místech ve městě v docházkové vzdálenosti od zámecké zahrady.

Festival zahájí ve čtvrtek odpoledne brněnská metalová kapela Loretta, tvořená výhradně ženami. Kompletní program najdou zájemci na webu www.rockcastle.cz. V prodeji jsou jednodenní vstupenky za 890 korun i permanentka za 1850 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám