Hlavní obsah

Na Anděly nominováni J.A.R., Mydy Rabycad či Mirai

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nominace na hudební ceny Anděl vyhlásili ve středu v Praze Miro Žbirka, Lenny a organizační tým Andělů. Čtyři nominace mají J.A.R..

Foto: Matěj Třasák/Rap.cz

Skupina J.A.R.

Článek

V kategorii skupina roku figurují J.A.R., Mirai a Mydy Rabycad. Na objev roku kandidují Mirai, Mydy Rabycad a Pokáč.

Na album roku byly nominovány desky Eskalace dobra (J.A.R.), Konnichiwa (Mirai) a Neboj (David Stypka). Na skladbu roku J.A.R. (Zhublas), Mirai (Když nemůžeš, tak přidej) a David Stypka a Ewa Farna (Dobré ráno, milá).

V kategorii videoklip roku jsou letos nominováni Barbora Poláková (Po válce), J.A.R. (Zhublas) a Kapitán Demo (Trendsetter).

Jako sólová interpretka se může prosadit Anna K (Světlo), Debbi (Break) či Radůza (Studna v poušti) a jako sólový interpret Michal Hrůza (Sám se sebou), Kapitán Demo (Bez klobouku boss) a David Stypka (Neboj).

Foto: Smart Communication

Zpěvačka Žofie Dařbujánová

V kategorii alternativa budou soupeřit Cold Cold Nights (The Last Summer), Insania (Na počátku byl spam), Kalle (Saffron Hills), Pacino (Půl litru země) a Wild Tides (Sbohem a šáteček).

V elektronice se utkají Enachanted Lands (Feed Goals), Fiordmoss (Kingdom Come), Hrtl (Yellow Mellow), Logic (Zhora vypadá všechno líp) a Opak Dissu (Tape 2). Ve folku pak Beránci a vlci (Beránci a vlci), Cermaque (Neboj), Rendez-fou (Miniatury), Dagmar Voňková (Hostina) a Wolf Lost in the Poem (Nepřipoutaný).

V oblasti jazzu jsou nominováni Tomáš Liška (Invisible Faces), Štěpánka Balcarová (Life and Hapiness of Julian Tuwim), Beata Hlavenková (Bethlehem), Jaromír Honzák (Early Music) a Luboš Soukup Quartet Featuring Lionel Loueke (Země).

Ceny Anděl budou vyhlášeny 20. března v pražském Foru Karlín.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám