Hlavní obsah

Mydy Rabycad překračují hranice elektroswingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mladá tuzemská elektroswigová kapela Mydy Rabycad letos slavila úspěch nejen doma, ale i za hranicemi. Ze čtyřiceti letošních koncertů jich třetinu odehráli v cizině, když vystoupili v Szigedu, v Británii na Maui Waui festivalu i v německém Lärzu. V úterý se představí v pražském Lucerna Music Baru.

Foto: LMB

Mydy Rabycad

Článek

„Úžasným zážitkem bylo vidět v Bridportu ve výlohách plakáty se svojí fotkou a jménem kapely a potkávat lidi, kteří nás zastavovali, a říkali, jak se těší na večerní koncert,“ vzpomínala zpěvačka Žofie Dařbujánová.

Na koncertě bude mít skupina několik hostů, především Fazy Luckers DJ N’zyma a kytaristy Lukáše Chromka, DJe Akvamena a Mackie Messera.

Skupina letos dosáhla zatímního vrcholu své tvorby. Na letošním druhém albu Glamotronic už začala skupina překračovat hranice elektroswingu k dalším žánrům. „Elektroswing jsou naše kořeny, ale už jsme za jeho mantinely,“ řekla zpěvačka.

Mydy Rabycad před třemi lety založili saxofonista Mikuláš Pejcha, baskytarista Jan Drábek a hráč na klávesy Nèro Scartch, kteří přizvali Žofii.

Reklama

Výběr článků

Načítám