Hlavní obsah

Muse vyvolali v Praze totální nadšení

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská skupina Muse navštívila ve čtvrtek poprvé pražskou O2 arénu. Splnila očekávání a své fanoušky nadchla podařeným koncertem, spojeným i s promyšlenou vizuální show.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Muse

Článek

Muse hráli v Praze s obrovským nadšením a energií, což se přeneslo do publika. Frontman Matthew Bellamy, který se naučil obligátní hlášku všech anglo-amerických interpretů "Topry večer Praha", si lidi hned získal a ti od počátku natěšeně tančili a mávali rukama jako zběsilí. Hity jako Supremacy a Supermassive Black Hole si samozřejmě vysloužily příslušný jekot náctiletých děvčat.

Bellamy zpíval s velkým nasazením a přecházel až do ječení (podobného tomu dívčímu). Neuškodilo by mu trochu omezit falzet, stejně jako hysterickou přehnanost mnohých skladeb, ale toho zřejmě ani není schopen, neboť to vychází z jeho přirozenosti. Na koncertech může být pompa působivá, nicméně vše, co je přehnané, se snadno může zvrhnout v sebeparodii.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Muse v Praze

Směs glam rocku, metalu a elektroniky je svým způsobem šílená, ale co se Muse nedá upřít, jsou famózní těžkotonážní riffy (bohužel některé vykradené) a schopnost produkovat táhlé melodie, které strhnou celé stadióny.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Originální pódium Muse

Zážitek ještě umocňovala perfektní a invenční vizuální stránka - jejich pódium bylo jednoduše ohromující. Vznášející se obrácená pyramida se světly a obrazovkami se mohla pohybovat a hra světel vykazovala mnohem větší promyšlenost než na ostatních megakoncetrech, kterých jsme v Praze viděli už desítky.

Atmosféru koncertu určitě z poloviny tvoří publikum a je nutno přiznat, že tak nadržení  fanoušci už do O2 arény dlouho nezavítali. Možná to bylo tím, že v Praze byli Muse poprvé. Rozhodně tu zanechali dobrý dojem.

Celkové hodnocení: 80%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám