Hlavní obsah

Multimédia i divadelní dokument na festivalu 4+4 dny v pohybu

Novinky, Stanislav Dvořák

Soubory z Turecka, Španělska, Velké Británie či Německa zavítají na pražský divadelní festival 4+4 dny v pohybu. Dvacet představení, koncerty ale také odborné sympozium se budou konat v divadlech Archa a Ponec a v holešovických postindustriálních prostorách La Fabrika a Hala ALTA 30 od 3. do 10. října.

Článek

„Jarní termíny jsme nestihli kvůli problémům s vyplácením kulturních grantů. Jsme nicméně rádi, že se podařilo přesunout všechny věhlasné umělce i pro podzim,“ říká Pavel Štorek, umělecký ředitel festivalu 4+4 dny v pohybu.

Belgický spolek Berlin přichystal divadelní dokument na 8. a 9. října do Divadla Archa. Jejich představení Bonanza je ovlivněno filmem, jde o jakousi hru na koláž ze života obyvatel zničeného hornického města ve Skalistých horách v USA.

Zcela jiný pohled prezentují GOB SQUAD, kteří připravili multimediální projekt inspirovaný dílem Andyho Warhola a pop artem obecně.

V rámci festivalu se koná i dvoudenní mezinárodní divadelní a architektonické sympozium s názvem Umění v experimentálním, industriálním a netradičním prostoru. To proběhne 9. a 10. října v bývalém továrním objektu ALTA HALA 30 a 23 v pražských Holešovicích.

Výrazná osobnost české taneční scény Petra Hauerová (laureátka Ceny Sazky) chystá multimediální performanci experimentující s laserovým světlem, zvukovými a dalšími světelnými efekty.

Více informací najdete na www.ctyridny.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám