Hlavní obsah

MTV se vrací k úspěšnému pořadu Unplugged

Právo, jaš

Americká hudební televizní stanice MTV se rozhodla vrátit k pravidelné produkci a vysílání pořadu MTV Unplugged. Program, jejž začala vysílat v roce 1989, patřil v její historii k nejúspěšnějším. Měl rekordní sledovanost, ovšem postupem času byl vysílán pouze nárazově.

Foto: ČTK

Alicia Keys na MTV Unplugged patřila mezi nejpopulárnější.

Článek

Jak píše britská BBC, prvním účinkujícím v obnovené relaci bude kanadský zpěvák Shawn Mendes, jehož unplugged vystoupení televize v premiéře odvysílá 8. září.

Mendes považuje možnost účinkovat v tomto programu za poctu a stanici BBC prozradil, že formát relace ho nadchl poté, co zhlédl část vystoupení kapely Pearl Jam z roku 1992.

„Nebylo to až tak o komerci a o šoumenské stránce toho celého. Bylo to opravdu o muzice,“ vysvětlil devatenáctiletý Mendes.

Pořad MTV Unplugged obvykle trval hodinu a byl zaznamenán jako unplugged koncert nějakého v aktuálním čase známého umělce. Z nahrávek v minulosti vznikla také mnohá alba, z nichž některá vstoupila do hudební historie.

Mezi nejpopulárnější MTV Unplugged patřila vystoupení Nirvany, R. E. M., Alicie Keys, The Cranberries, Erika Claptona či The Corrs.

Program se pravidelně vysílal v letech 1989 až 1999. Od roku 2000 se koncerty přenášejí méně a po roce 2009 se nové části objevily jen občas, leckdy jen na internetu, a nikoli v televizi.

Reklama

Výběr článků

Načítám