Hlavní obsah

Mordparta se vrací, možná v lepší formě

Právo, Eva Zajíčková

Na obrazovku televize Prima se včera vrátil druhou řadou krimiseriál Mordparta. Vsadil na hvězdu v hlavní roli, Jiřího Bartošku coby zkušeného policistu z oddělení vražd, přezdívaného Columbo, jehož profese se negativně odráží do jeho komplikovaného vztahu s dospívající dcerou, a popularitu mladých tváří Vojty Kotka a jeho kolegyně Markéty Plánkové.

Foto: televize Prima

Jiří Bartoška, Markéta Plánková a Vojta Kotek v seriálu Mordparta.

Článek

A přestože na podzim nevypadala první řada seriálu režiséra Petera Bebjaka a scenáristy Tomáše Bombíka zpočátku nijak lákavě – jako detektivka nestál první případ téměř za zmínku, navíc seriál tvůrci obdařili zvukem, kvůli němuž herci uštvaně funěli, a do toho se rozléhal klapot neviditelných podpatků –, dokázal si většinou udržet sledovanost k 700 tisícům diváků. Podle první epizody se zdá, že se vrací přece jen v o něco málo lepší formě.

Především však po technické stránce, kdy to vypadá, že už tím nešťastným zvukem snad až tolik děsit nebude. Vyšetřovaný případ sice není pro diváka tak lehce průhledný jako ten první, ale slabá místa se v něm najdou i tak a rozplétá se spíš krkolomně, než aby potěšil milovníky záhad. Nicméně aspoň neurazí – s jedinou výjimkou.

V průběhu pátrání totiž sdělil informaci, kterou nevysvětlil a jež je v rozporu s tím, jak se případ zatím uzavřel. Jestliže nebude mít pokračování v dalších epizodách, což by bylo neobvyklé, protože první řada v každé epizodě předkládala vždy jeden ucelený příběh, jde pak o obyčejnou a dost hrubou chybu, kdy se ve scénáři nepodařilo uhlídat vývoj pátrací linky.

Pokud jde o herecké výkony, bude i druhá řada zřejmě obvyklou nešťastnou směsí typickou pro současný český komerční seriál, kdy si zkušení profesionálové zachovají před kamerou úroveň i uprostřed takové rychlovýroby a ti druzí jak kdy. Režie jim v tom bohužel nijak nepomáhá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám