Hlavní obsah

Moje kino Live je tu rok, oslaví to se Služebníky

Právo, Věra Míšková

Online virtuální kinosál Moje kino Live, který každý den ve 20.30 hodin promítá film jako náhradu za zavřená kina, dnes slaví první výročí od svého spuštění. Jako dárek svým divákům nabídne exkluzivní premiéru filmu Služebníci režiséra Ivana Ostrochovského, jehož plánovaný vstup do kin byl posunut kvůli vládním opatřením.

Trailer SlužebníciVideo: Filmtopia

 
Článek

Úvod projekce připraví ředitel kina Aera Jiří Flígl, po filmu proběhne debata s režisérem Ostrochovským, do které se mohou diváci zapojit.

Slovensko-česko-rumunsko-irský film Ivana Ostrochovského Služebníci vypráví silný příběh dvou mladých chlapců, kteří vstupují na začátku 80. let v Bratislavě do kněžského semináře, kde se setkávají s neutěšenými poměry v kolaborující katolické církvi.

V hlavních rolích studentů se představí Samuel Skyva a Samuel Polakovič ze Slovenska, děkana teologické fakulty ztvárnil slovenský režisér Vladimír Strnisko a v roli estébáka se objeví rumunský herec Vlad Ivanov, známý například z rumunského filmu 4 měsíce, 3 týdny a 2 dny oceněného Zlatou palmou na MFF v Cannes.

Film se natáčel i v České republice, mimo jiné například v klášteře Plasy, světovou premiéru měl na loňském Berlinale, u nás ho zatím viděli jen diváci Febiofestu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám