Hlavní obsah

Miro Žbirka natočil symfonické album, představí ho i ve Státní opeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Miro Žbirka natočil nové CD se symfonickým orchestrem Capella Istropolitana. Představí ho na čtyřech podzimních koncertech turné Miro Žbirka Symphonic Tour 2011.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Miro Žbirka vystoupí na podzim v Praze, Brně i Ostravě.

Článek

Žbirka a symfonický orchestr pod taktovkou Adriana Kokoše vystoupí 17. října v Janáčkově divadle v Brně, 22. října v plzeňské Synagoze, 26. října ve Velkém sále Domu kultury v Ostravě a 7. listopadu ve Státní opeře Praha. Informovala o tom Johana Turnerová. Dodala, že prodej vstupenek zprostředkují jednotlivá divadla.

Nechybí nejznámější skladby

"Nahrávka vyjde v říjnu a bude obsahovat Žbirkovy nejznámější skladby v netradičních úpravách. Mezi nimi budou například Balada o poľných vtákoch, Atlantída, Len s ňou, Deny, Čo bolí to prebolí a další," uvedla Turnerová.

Turné se symfonickým orchestrem následuje po loňském pokračování úspěšného akustického turné z roku 2009, na němž nabídl Žbirka mnoho hitů ze své dlouholeté kariéry i z aktuálního alba Empatia.

Začínal ve skupině Modus

Osmapadesátiletý Žbirka začal zpívat koncem 60. let ve skupině Modus. Svůj první hit Zažni nahrál v roce 1977, o pět let později jako vůbec první slovenský zpěvák zvítězil v československé anketě populárních zpěváků Zlatý slavík. Na sólové dráze vydal dvě desítky alb, poslední nazvané Dúhy před čtyřmi lety.

Atmosféru koncertů, na kterých Žbirka zrekapituloval hity ze všech období kariéry, zachytil devadesátiminutový film vydaný koncem roku 2006 na DVD The Best Of Tour. Záznamy z koncertního turné na něm doplnily videoklipy a další bonusy, včetně revitalizovaného CD Dúhy s novinkou Mám ťa viac.

Žbirka, žijící řadu let v Praze, vydal před čtyřmi lety výběrové dvojalbum 22x2 The Best Of, předloni své poslední studiové album Empatia. Již několik let jej na koncertech doprovází kapela složená z mladých českých muzikantů.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřela zpěvačka Amy Winehouse

Sedmadvacetiletá britská zpěvačka Amy Winehouse byla nalezena mrtvá ve svém londýnském bytě. Policie zatím nezná příčinu její smrti, uvedla stanice SkyNews.

Zemřela Linda Christianová, první Bond girl

Herečka Linda Christianová, hvězda 40. let minulého století, zemřela v pátek na rakovinu. Dožila se 87 let. Je známá jako první filmová dívka Jamese Bonda a na...

Výběr článků

Načítám