Hlavní obsah

Mirek Kemel o nových začátcích

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolupráce písničkáře a karikaturisty Mirka Kemela s producentem Petrem Ostrouchovem pokračuje. Vychází z ní vzešlý druhý singl, písnička Mrkvový dort. Přestože evokuje prostředí kavárny, cappuccino a mrkvový dort, tedy věci vesměs příjemné, neznamená to zákonitě dobrou a klidnou atmosféru.

Mrkvový dortVideo: Indies Scope

 
Článek

Spolupráce s Petrem Ostrouchovem přenesla tvorbu Mirka Kemela z rozbouřených alternativních vod do vlídnějšího písničkářského přístavu. První skladba ze společné spolupráce se jmenuje Úsměv a nesla se v optimistickém tónu.

„Na jaře v době, kdy jsme zahlédli světélko na konci tunelu, jsme vydali singl Úsměv. Byl to čas mírného optimismu a naděje, že to nejhorší je za námi. Naděje ostatně k jaru patří. Teď je podzim, doba, kdy se prodlužuje noc, ubývá světla a s ním často i víry a naděje. Jak symbolické pro tyto dny,“ říká Kemel.

„Přicházíme se singlem Mrkvový dort. Je to písnička o bilancování se životem, o nových začátcích a o smíření. O tom, že život je veliký, nikdy nekončící příběh o porozumění a o naději, která umírá poslední. A taky o tom, jak vzniká letní bouřka,“ dodává.

V plánu má i několik koncertů. Již 31. října by měl vystoupit Tochovicích, 13. listopadu v Humpolci, 20. listopadu v Jičíně a 22. prosince v Praze na Dobešce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám