Hlavní obsah

Mireille Mathieu vystoupí příští rok dvakrát v Praze

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská šansonová zpěvačka Mireille Mathieu přijede koncertovat do pražského Kongresového centra v termínech 7. a 8. března 2020. Vystoupí se svým doprovodným orchestrem.

Foto: Petr Horník, Právo

Mireille Mathieu při svém zatím posledním koncertu v Kongresovém centru v Praze.

Článek

Mathieu lze považovat za jednu z posledních žijících zástupkyň klasické šansonové školy. Její kariéra trvá od poloviny šedesátých let. Během ní spolupracovala Charlesem Aznavourem, Paulem Ankou, Juliem Iglesiasem, Tomem Jonesem a další.

Vydala nespočet studiových desek a nahrála mnoho světových hitů. Poslední album Mes Classiques, ve kterém nazpívala skladby klasické hudby ve speciálních aranžích, natáčela v Česke republice. Ke dvěma písním natočila videoklip v prostorách Pražského hradu nebo Katedrály svatého Víta.

„Předchozí koncerty francouzské legendy byly vždy vyprodány dlouho před termínem konání. Dá se předpokládat, že podobné to bude i tentokrát. První termín je již nyní téměř vyprodaný,“ řekla Květa Havelková z pořádající agentury JVS Group.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám