Hlavní obsah

Mira Žbirku doprovodí v O2 areně na bicí brankář Petr Čech

Právo, jaš, kul

Na koncertu 3. prosince v pražské O2 areně doprovodí zpěváka Mira Žbirku jako bubeník v několika skladbách bývalý fotbalista Petr Čech. Vystoupení se uskuteční k oslavám 40 let Žbirkovy sólové kariéry. Fotbalový a nyní hokejový brankář Čech se přidal k seznamu již potvrzených hostů, jimiž jsou Katarína Knechtová a Ráchel Skleničková a Eddi Readerová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miro Žbirka pozval skvělé hosty.

Článek

Čech, který už v Londýně absolvoval se Žbirkovou kapelou zvukovou zkoušku, se jako amatérský bubeník prezentuje delší dobu. Například v roce 2013 vystoupil na festivalu Rock For People v Hradci Králové, kde se skupinou Eddie Stoilow hrál čtyři písničky. Nedávno kvůli charitě s bubeníkem skupiny Queen Rogerem Taylorem nahrál charitativní singl That's Football.

Foto: archiv umělce

Miro Žbirka a Petr Čech.

Se Žbirkou v Praze zahraje kapela složená ze světových hudebníků, která si odbyla koncertní premiéru 26. října v Londýně. Žbirka představil největší hity a také skladby z posledního Double Alba za doprovodu Blaira Cunninghama (bicí), Robbieho McIntoshe (kytary), Hamishe Stuarta (baskytara), Deana Rosse (klávesy), Pearse McIntyra (kytary) a Roba Casse (kytary, zpěv).

Kytaristé McIntosh a Stuart se podíleli na sólových albech bývalého člena Beatles Paula McCartneyho. Hráli s ním i na světových turné.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám