Hlavní obsah

Midi Lidi hrají normalizační pop a upozorňují: Láska není švédský stůl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láska není švédský stůl, nový videoklip kapely Midi Lidi, tak trochu připomíná československá sedmdesátá léta. Záměrně. Midi Lidi chtěli, aby to bylo jako Zagorová.

Midi Lidi: Videoklip Láska není švédský stůl

 
Článek

Výsledek vůbec není špatný. Vznikl klip příjemně ironický, zábavný, chytrý. Pěkně se v něm uplatnili herci Jaroslav Pížl a Jiří Najvert. Námět na písničku vymyslela členka kapely Magdalena Hrubá.

„Písnička je o muži, který svádí ženy, až ho číšník pokárá. Majda to téma ale šířeji myslela tak, aby člověk v lásce neslevoval a vybíral si srdcem, nejen podle toho, co se zrovna nabízí. Což je přímo věta, kterou mi řekla, a já ji rovnou použil jako hlavní verš,“ popsal Petr Marek z Midi Lidí.

„Nejdřív jsme se této skladbě zasmáli a zamítli ji, protože se jedná o tisíckrát provařený a převařený popový standard,” uvedl Marek.

Foto: Midi Lidi

Herec Jaroslav Pížl

„Ale pak jsme si řekli, že nás to vlastně strašně baví. A udělali písničku, kterou by v sedmdesátých letech mohla zpívat třeba Hana Zagorová nebo Helena Vondráčková, takové Sladké mámení,“ dodal.

Ve videoklipu hrají i Zuzana Fuksová, Vendula Chalánková, Marie Ludvíková a další kamarádi kapely.

Midi Lidi nedávno vydali dvě desky, křtít je budou na podzim 15. a 16. října v Meet Factory v Praze, 4. listopadu v Brně a 11. prosince v Bratislavě.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám