Hlavní obsah

Metronome Prague nabídne několik ukrajinských skupin

Metronome Prague zahájí den před hlavním programem přehlídku ukrajinských skupin. Ve středu 22. června v 19 hodin zahraje v rámci akce Ukrainian Freedom Voices na pražském Výstavišti šest kapel. Veškerý zisk bude věnován charitativní organizaci Tvoya Opora.

Foto: Metronome

Skupina Kazka

Článek

„Dramaturgie vycházela z popularity pozvaných umělců přímo doma na Ukrajině s cílem potěšit ukrajinské běžence, kteří momentálně pobývají v České republice a k živé hudbě ze své vlasti nemají žádný přístup. Zároveň se samozřejmě přihlíželo k tomu, aby účinkující interpreti oslovili také domácí posluchače a prohloubilo se tak české povědomí o hudbě, která na Ukrajině vzniká a je u publika oblíbená,“ sdělila za pořadatele Zuzana Kantorová.

Headlinerem má být NK, známá také jako Nastya Kamenskykh. „Zpěvačka začala svou hudební kariéru v sedmnácti letech a během této doby získala více než padesát různých prestižních ocenění včetně několika let po sobě Zpěvák roku na hlavních cenách v zemi,“ uvedla Kantorová.

Metronome Festival 2022: V červnu vystoupí české i zahraniční kapely

Festivaly

Byla také porotkyní a hvězdnou mentorkou v populárních ukrajinských adaptacích světoznámých televizních projektů X Factor a The Voice.

Vystoupí i skupina Kazka, mladý zpěvák a hudebník Mélovin nebo zpěvák Alekseev, jehož píseň vedla deset týdnů žebříček Apple Music a jeho videa na YouTube mají desetimilionovou sledovanost. Přijede zpěvačka Jerry Heil a elektronické duo Tvorchi.

Ukrainian Freedom Voices osobně na pódiu podpoří za českou stranu například Michael Kocáb nebo Emma Smetana a Jordan Haj. Koncert bude na svém webu streamovat Česká televize.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Reklama

Výběr článků

Načítám