Hlavní obsah

Metallica hlásí koncert rok dopředu. Přijede 2. dubna 2018

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká metalová legenda Metallica se opět vrací ke svým početným českým fanouškům. Druhého dubna 2018 vystoupí v pražské O2 areně.

Metallica

Článek

Metallica se vydá na velké turné WorldWired tour, jehož evropská část začne v Amsterdamu 4. září 2017. Příjemným bonusem bude to, že každý, kdo si koupí vstupenku na koncert, obdrží nové album Hardwired…To Self-Destruct jako fyzický nosič nebo v digitální podobě.

„Zákazníci, na něž bude mít Ticketportal e-mailový kontakt, obdrží e-mailem další informace od 27. 3. 2017 podle doby zakoupení vstupenky. V případě objednání fyzického nosiče bude účtováno poštovné,” vysvětlili pořadatelé.

Foto: Petr Horník, Právo

Americká trashmetalová skupina Metallica. Na snímku James Hetfield a Robert Trujillo.

Nejnovější deska vyšla 18. listopadu 2016 na vlastním labelu kapely Blackened Recordings a už během prvního týdne se prodalo 800 000 kusů.

Norský předskokan

Metallica, která vznikla v roce 1981, si vytvořila neotřesitelnou pozici na scéně a dnes je největší metalovou legendou světa. Je uznávána kritikou a současně má obrovský komerční úspěch.

Od thrashových začátků se Metallica dostala ke složitějším kompozicím a svého času si pohrávala i s country zvukem. Prodala přes 110 miliónů alb, přičemž hlavní průlom do mainstreamu zaznamenala v roce 1991 s takzvaným „černým albem”. Získala také spoustu cen American Music Awards, MTV a Grammy. Je také členem rokenrolové síně slávy.

Foto: Universal

Metallica

Předskokanem koncertu bude norský Kvelertak ze Stavangeru. Skupina si už získala přízeň kritiky se třemi alby a dostala např. cenu Spellemann (norská obdoba Grammy).

Vstupenky budou v síti Ticketportal za 1300–3100 korun od 24. března v 10.00. K ceně vstupenky bude připočítán manipulační poplatek 100 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám