Hlavní obsah

Lucerna zažije punkovou poctu hokeji

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pražském Lucerna Music Baru vystoupí v pondělí kanadská skupina Hanson Brothers, která hraje specifický žánr, označovaný za puk-punk. I její název ukazuje lásku ke kanadskému sportu číslo jedna, vybrala si ho podle neporazitelné bratrské trojice hokejistů. V kapele přitom hrají vynikající muzikanti, jde o pobočný projekt slavných NoMeansNo.

Článek

Hanson Brothers ale nenabízejí komplikovaný hard core ovlivněný jazzem, jako NoMeansNo, kteří si dovolili do svého repertoáru zařadit i Bitches Brew od Milese Davise. Hrají jednoduché přímočaré tříakordovky.

„Kapela vznikal jako pocta Ramones. To byla kapela, která nás nejvíce ovlivnila,“ uvedl pro Novinky baskytarista Rob Wright. Kapela neskončila u coververze a začala skládat vypalovačky v ramoneovském duchu. I striktní rozdělení repertoáru ale časem padlo. „Některé písně Hanson Brothers později hráli i NoMeansNo,“ dodal.

Občasné vybočení si pochvaluje, protože může být na pódiu jako klaun v masce hokejového brankáře. „Nesmí se to ale přehánět,“ zdůrazňuje, proč Hanson Brothers vystupují jen příležitostně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám