Hlavní obsah

Lou Reed je hlavní hvězdou slovenského festivalu Pohoda

Novinky,
Londýn

Management Lou Reeda ve čtvrtek oznámil, že tento bývalý člen skupiny Velvet Underground vystoupí v létě v Evropě. V rámci turné se představí 5. července v Trenčíně na festivalu Pohoda. V Berlíně zahraje 20. června a v Drážďanech poslední červnový den. V rozpisu turné není žádný koncert v České republice.

Foto: Archiv, Právo

Lou Reed

Článek

Trenčínské vystoupení je poslední v měsíčním turné, před ním má Lou Reed třídenní pauzu. V Praze vystoupil naposled v roce 2006. [celá zpráva]

Reed bude hrát se svou pětičlennou kapelou, kterou nyní tvoří bubeník Tony „Thunder“ Smith, baskytarista Rob Wasserman, hráč na klávesy Kevin Hearn a kytarista Aram Bajakia.

I tak ale zazní písně, které se objevily na společném loňském albu s Metallikou Lulu, stejně jako materiál od kapely Velvet Underground, která na konci šedesátých let pomohla proměnit rock. Turné se jmenuje From VU to Lulu.

Reklama

Související témata:

Související články

Metallica & Lou Reed: Ti nahoře nad námi bděli

Hudební spojení legendární americké rockové skupiny Metallica s Lou Reedem, bývalým šéfem kapely Velvet Underground, patří k pozoruhodným momentům letošního...

Výběr článků

Načítám