Hlavní obsah

Lidi už se nelíbaj, zpívá Aneta Langerová. V klipu líčí bezdotykový svět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový videoklip Anety Langerové vyznívá mrazivě až apokalypticky. Tělo 2086 je o světě, kde si lidé nevidí do očí, nedotýkají se a nelíbají.

Aneta Langerová - Tělo 2086

 
Článek

Skladbu Tělo 2086 žene vpřed parádní basová linka a text připomíná éru covidu. Původně to ale nebyl záměr. Aneta s Jakubem Zitkem psali písničku už dříve a netušili, že něco podobného se skutečně stane.

Fanoušci si pak na album Dvě slunce museli počkat víc než půl roku, aby si je poslechli naživo na letním turné Dvě slunce aneb Jak krásné je být milován.

Aneta Langerová: Někdy se musíme vrhnout ze srázu

Styl

„U natáčení jsme se nasmáli absurdním situacím, které vznikají neosobní mezilidskou komunikací. Anonymní svět nikdy nemůže nahradit lidskost. Proto píseň Tělo 2086 končí nadějeplným slovem Touha,“ řekla ke klipu Aneta.

Videoklipu se režijně ujal režisér Vítek Bělohradský a vznikal na krásných místech naší domoviny – na Kokořínsku, ve Břvích u Prahy, v Botanické zahradě v Troji, pražském Jazz Docku nebo na střeše Národního zemědělského muzea v Praze.

Foto: Helena Kadlčíková

Aneta Langerová

Aneta Langerová vyráží na letní turné s kapelou a smyčcovým triem. Základ sestavy tvoří klavírista a producent nové desky Jakub Zitko, bubeník Martin Kopřiva, baskytarista Miloš Klápště a kytarista Ludvík Kulich.

Dále jsou tu violoncellistka a zpěvačka Dorota Barová, houslistka Veronika Vališová a violista Vladan Malinjak.

Na pražském koncertě v šapitó Azyl78 zazpívá Aneta v pondělí s gospelovým sborem Maranatha Gospel Choir, který se podílel na písničkách Na horách sněží, Marie, Jak krásné je být milován a Závrať.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám