Hlavní obsah

Letní shakespearovské slavnosti začnou Bouří s Poláškem, Piškulou či Křenkovou

Už 28. června mají v Královské zahradě Pražského hradu začít premiérou komedie Bouře Letní shakespearovské slavnosti. Předprodej startuje 4. května 2021 na www.shakespeare.cz a v síti Ticketmaster.

Foto: shakespeare.cz

Bouře. David Prachař, Josef Polášek, Marek Daniel

Článek

V Bouři režírované dvojicí SKUTR (Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský), návštěvníci uvidí třeba Davida Prachaře, Josefa Poláška, Marka Daniela, Elišku Křenkovou, Ondřeje Malého, Zdeňka Piškulu, Csongora Kassaie a další. Festival navštíví nejen Prahu, zavítá do Brna, Ostravy i Bratislavy.

„Věříme, že si v létě konečně trochu vydechneme a po dlouhém půstu si opět naplno užijeme také divadlo. Chystáme festival ve stejném rozsahu, jako jsou naši diváci zvyklí z předcovidové éry, tedy včetně nové premiéry, na kterou se již velice těšíme. Letní shakespearovské slavnosti vždy byly, jsou a budou pro návštěvníky, herce i personál maximálně komfortní a bezpečné. Jsme připraveni respektovat platná vládní nařízení a chceme hrát. Pokud by to však nebylo možné, vrátíme divákům vstupné,“ uvedl umělecký ředitel Slavností Libor Gross.

Slovenský Romeo a Julie s Norisovou

V pražské premiéře se divákům 13. a 14. srpna představí i slovenská inscenace Romeo a Júlia, ve které excelují Soňa Norisová, Sisa Sklovská, David Hartl nebo Mária Schumerová.

V originále s českými titulky zahrají Sen noci svatojánské herci z Prague Shakespeare Company. Hru převedl do moderní angličtiny scenárista Jeffrey Whitty.

Mezi další představení patří Hamlet, Zimní pohádka, Veselé paničky windsorské či  Mnoho povyku pro nic. Více na www.shakespeare.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám