Hlavní obsah

Lenny v písni Lovers Do pohřbívá to, co už je dávno mrtvé

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednu ze svých nejveselejších písní představuje česká zpěvačka Lenny. Singl Lovers Do, který vydává německá pobočka Universal Music, doprovází tarantinovský videoklip natočený v Polsku.

Nový klip zpěvačky LennyVideo: Universal Music

 
Článek

Skladba je další ochutnávkou z druhého alba, na kterém zpěvačka v současnosti usilovně pracuje. Vznikla v autorském týmu s Ondřejem Fiedlerem a Marcelem Procházkou. Autorkou textu napsaného na Procházkův námět je Lenny, produkce se ujali zmínění kolegové.

Lovers Do pojednává o rozpadu vztahu, ovšem překvapivě optimistickou formou. Ukazuje, že uzavřít v sobě jednotlivé procesy může přinést pocit osvobození. „Pohřbívám v ní něco, co už je dávno mrtvé, ale písnička je sama o sobě tak veselá, že vám nezbude nic jiného než tančit,“ popisuje Lenny, která ve skladbě mísí pop s elektronikou i indie rockem.

Foto: Universal Music - Tadek Chudy

Klip se natáčel v Polsku.

Podle jejích slov jde typově o skladbu, kterou chtěla vydat v létě. „Líbí se mi, že je tak odlehčená. Lidé by se při jejím poslechu měli bavit. Když přinesl kytarista Marcel Procházka na kapelní zkoušku její demoverzi, skákala jsem radostí. Okamžitě jsem věděla, že to je píseň pro mě,“ říká.

Videoklip odjela Lenny se svým týmem koncem května natočit do Polska. „Tamní produkční společnost mě okamžitě zaujala svým originálním stylem. Naším cílem bylo vytvořit jakousi road movie s jednoduchou zápletkou a osobitou tarantinovskou image. Natáčení bylo náročné, za tři dny jsme naspali asi jen pět hodin. Ale jsem přesvědčená, že výsledek za to stojí,“ tvrdí.

Na podzim se zpěvačka vydá na klubové turné po České republice. Během listopadu zahraje v pěti městech, 1. listopadu ve Vratislavicích, 5. listopadu v Brně, 8. listopadu v Pardubicích, 15. listopadu v Krnově a 23. listopadu v Plzni.

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám