Hlavní obsah

Legendy se vracejí. Maceo Parker a Chick Corea v listopadu

Novinky, Stanislav Dvořák

Skutečné hudební legendy, američtí jazzmani a funkeři Maceo Parker a Chick Corea, míří do Plzně. Měšťanskou besedu navštíví 14. listopadu držitel 22 cen Grammy Chick Corea a o den později jeden z největších funkerů všech dob, Maceo Parker.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Maceo Parker

Článek

Chick Corea, který bude v Plzni vystupovat vůbec poprvé, odehraje koncert na klavír sólově. Obdržel 22 Grammy a hrál skoro s každým, kdo v hudbě něco znamenal. Jen namátkou s Milesem Davisem, Johnem McLaughlinem, Bobbym McFerrinem a Herbiem Hancockem. Je nejen jazzovým, ale i jazzrockovým a fusion muzikantem, v sedmdesátých letech mimo jiné spoluzaložil skupinu Return to Forever.

„Troufám si říci, že Plzeň ještě nikdy nehostila koncert tak legendárního muzikanta, jako je Chick Corea,“ řekl za pořadatele Ivan Jáchim.

Foto: Jazzfestbrno

Chick Corea

Americký saxofonista Maceo Parker v mládí hrál se samotným Jamesem Brownem. Dále například s Georgem Clintonem, Red Hot Chili Peppers nebo Princem. Ač věkem patří dávno do důchodu, jeho funkové koncerty jsou pověstné neuvěřitelnou energií a výdrží.

„Protože jsou to koncerty pro Plzeň mimořádné, rozhodli jsme se zvýhodnit vstupné pro ty fanoušky, kteří by k nám chtěli přijít na oba dva,“ dodal Jáchim. „Ti, kdo si koupí vstupenku na koncert Chicka Corey, dostanou slevu 20 % na vstupenku ke stání na Macea Parkera,“ vysvětlil.

Slevu lze získat na předprodejním místě při nákupu vstupenky na Macea Parkera, a to při současném zakoupení vstupenek na oba koncerty, nebo po předložení vstupenky na koncert Chicka Corey. Vstupenky (Chick Corea 790 Kč, Maceo Parker 730 Kč) jsou v prodeji na www.mestanska-beseda.cz a v síti ticketmaster.cz nebo v Měšťanské besedě.

Reklama

Výběr článků

Načítám