Hlavní obsah

Ledová královna Tarja Turunen míří do Prahy

PRAHA

Již v úterý od 19:00 vystoupí v Malé sportovní hale na Výstavišti finská zpěvačka Tarja Turunen. Ex-zpěvačka skupiny Nightwish míří do Prahy bez skupiny, v jejímž čele se stala známou a kterou svým výjimečným vokálním projevem také proslavila. Na podzim tohoto roku si naplánovala vydání nové desky, v rámci jejíž podpory se vydala na evropské turné s názvem „Storm returns to Europe 2008“.

Článek

Po rozchodu s Nightwish se fenomenální vokál Tarji Turunen na delší dobu umlčel, ale když v minulém roce vydala svou debutovou sólovou desku pojmenovanou „My Winter Storm “, každý pochopil, že jde o vskutku triumfální návrat na scénu. V albu naplno nechává vyniknout svým jedinečným vokálním schopnostem.

Mrazivě ostré vokály Tarji Turunen vynikly ještě více v kombinaci s image ledové lady, kterou si vytvořila ještě s uskupením Nightwish. Hlasové schopnosti finské zpěvačky jsou skvělé a zejména její moderní tvorba jim dává plný průchod.

Tarja se navíc obklopila hvězdnou sestavou hudebníků v čele s respektovaným bubeníkem Mikem Terranou (Masterplan, Rage, aj.), baskytaristou Dougem Wimbishem (Living Colour), kytaristou Alexem Scholppem, nebo svým bratrem Toni Turunenem, který mimo kytary a kláves obstaral některé vokální party.

Ve Finsku platinová, v Česku zlatá

Tarja s deskou „My Winter Storm “ slavila okamžitě po jejím vydání úspěchy a v domovském Finsku se deska pár týdnů po svém vydání stala dokonce platinovou. Úspěch na sebe nenechal čekat ani v České republice, kde má Tarja již od svého působení v Nightwish širokou fanouškovskou základnu. Prodejnost alba v ČR dosáhla až magického čísla 5000, které znamená udělení zlaté desky.

Pražský koncert je premiérovým Tarjiným vystoupením v české metropoli. Vytupovala již ve Zlíně. Představen bude materiál z připravovaného alba a nebude zapomenuto ani na zásadní hity Nightwish. A to vše necelý rok od památného vystoupení zpěvaččiny bývalé kapely Nightwish, která v únoru tohoto roku vyprodala pražskou sportovní halu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám