Hlavní obsah

Kytarový guru Santana se dočká filmu

Režisér Rudy Valdez točí rozsáhlý dokumentární film o kytaristovi, který se účastnil Woodstocku a ovlivnil dějiny hudby jako málokdo. Jeho vášnivá fúze rocku, jazzu a latinskoamerických rytmů způsobila revoluci.

Carlos Santana

Článek

Carlos Santana začínal jako čtrnáctiletý kluk na ulici. Nakonec získal 10 cen Grammy, vstoupil do Rockové síně slávy a je řazen k nejvýznamnějším hudebníkům 20. století. Film o něm produkují Sara Bernsteinová, Justin Wilkes, Brian Grazer a Ron Howard.

„Jsme nadšení, že nás Carlos pověřil natočením filmu o jeho neuvěřitelně inspirativním příběhu,“ uvedl Justin Wilkes.

„Je to jeden z největších muzikantů všech dob, během své kariéry bořil hranice a objevil zvuk oslavovaný na celém světě. Spolupracovat s Rudym Valdezem je ctí a jsme nadšeni, že nás vezme na cestu se Santanou.“

Foto: Profimedia.cz

Carlos Santana

Kytarista se narodil jako Carlos Augusto Alves Santana v mexickém Autlan de Navarro. Přestěhoval se do Kalifornie a v roce 1969 vydal vynikající debut Santana. Následovala geniální deska Abraxas, která přinesla obrovské hity jako Black Magic Woman, Oye Como Va a Samba Pa Ti.

Pouze jemu a Rolling Stones se podařilo mít album v americkém Top 10 během každé dekády od šedesátých let. Jeho poslední deskou byla Blessings and Miracles.

„Záměrem toho filmu je dotknout se lidských srdcí a inspirovat lidi, aby se propojili se svým vlastním světlem,“ míní Santana.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám