Hlavní obsah

Kryštof si udělají vlastní letní festival

Právo, Šárka Hellerová

Ostravská skupina Kryštof, vítěz letošní ankety popularity Český slavík v kategorii kapel, oslaví příští rok dvacet let činnosti vlastními festivaly. Dala jim název Kryštof Kemp 2014.

Foto: Universal Music

Skupina Kryštof pokračuje v akcích, na jejichž začátku je dobrý nápad.

Článek

Půjde o jednodenní akce s programem pro všechny generace a s akustickými koncerty. Zatím je jich naplánováno sedm a odstartují 12. července v amfiteátru Náměšti na Hané. Následně se přesunou do Hukvald, přírodního divadla v Lokti, do Mikulova, na Konopiště, do Svojšic a Plzně.

Akce budou pro fanoušky na dlouhou dobu poslední možností, kde budou moci kapelu vidět naživo. Poté si totiž skupina dopřeje asi roční koncertní pauzu, aby se mohla věnovat novým písničkám pro nové album.

Kryštof Kempy nabídnou celodenní zábavu pro fanoušky, jejich děti, rodiče i kamarády

V okolí amfiteátrů, kde se budou konat, vzniknou plochy pro parkování a stanování.

Program na všech sedmi zastávkách odstartuje v pravé poledne kempový slib a oficiálně skončí koncertem Kryštof, jehož začátek je vždy plánován na osmnáctou hodinu. Půjde o speciálně připravené akustické vystoupení, jemuž budou předcházet koncertní bloky skupin Mňága a Žďorp, Nebe, Michala Hrůzy a zpěvačky Lenny.

Návštěvníci se mohou těšit i na bubenický workshop, kurz vaření, pivní školu, fotokoutek nebo fitcentrum. Po skončení programu budou mít možnost posedět s kytarami a muzikanty až do ranních hodin.

„Chtěli jsme vytvořit něco, co by se přiblížilo představě ideálního rodinného a kamarádského setkání. Tak trochu jsme to začali koncerty na lavičkách v parcích. Kryštof Kempy jsou takové jejich pokračování. Program bude pro všechny generace, zázemí pro rodiny s dětmi, nepřecpané prostory, odpovídající jídlo a pití, kapely mezi lidmi a lidi mezi kapelami,“ řekl zpěvák skupiny Kryštof Richard Krajčo.

Reklama

Výběr článků

Načítám