Hlavní obsah

Kriminálky musí v čínské televizi uvolnit místo komunistické straně

Novinky, Stanislav Dvořák

Čínští diváci si povinně a zevrubně připomenou, jak vznikla komunistická strana místo toho, aby se dívali na ideologicky méně cenné detektivky. Rozhodla o tom podle BBC vláda, která se chystá na mohutné oslavy 90. let založení strany.

Článek

Pekingské noviny citovaly šéfy televizních stanic, kteří uvedli, že zákaz krimi pořadů bude platit až do 1. července. Program se musí vyladit, aby více souvisel s výročím komunistické strany.

Státní firma China Film Group vypustí k výročí svůj nový monstrózní blockbuster s názvem Založení strany, který půjde do kin 15. června. Počátky komunismu v Číně zmapoval renomovaný režisér John Woo. Je zajímavé, že právě on propagandistickou zakázku od komunistické strany přijal, protože je známý v Americe (např. filmy Mission Impossible 2 a Kód Navajo) a tohle vůbec nemá zapotřebí. Rozpor mezi prací pro Hollywood a komunisty zřejmě nevnímá.

Ve filmu si zahrají herci Andy Lau, Wei Tang a Liu Ye, který hraje samotného Mao Ce Tunga.

Vládní úřady také rozeslaly rádiím a televizím seznam doporučených pořadů, které se mohou v následujících týdnech vysílat. Jsou mezi nimi například revoluční dramata.

Reklama

Výběr článků

Načítám