Hlavní obsah

Král Chalamet a papež Malkovich se představili v Benátkách

Právo, Iva Přivřelová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benátky

Kdykoliv se na novinářské projekci 76. filmového festivalu v Benátkách objeví logo online videotéky Netflix, ozve se potlesk. Možná i na truc konkurenčnímu květnovému festivalu v Cannes, který kvůli tlaku francouzských distributorů produkce Netflixu v hlavním programu nedovoluje.

Foto: ČTK/AP

Timothée Chalamet v Benátkách uvedl film Král.

Článek

Potlesk zazněl i v úvodu snímku Král, historického dramatu, v němž si Timothée Chalamet zahrál středověkého anglického panovníka Jindřicha V. proslaveného úspěšným tažením do Francie i třemi dramaty Williama Shakespeara. Film promítaný na Lidu mimo soutěž se na Netflixu objeví 1. listopadu.

Projekt iniciovaný australským hercem Joelem Edgertonem se od Shakespeara dost liší. „Kolem pětadvaceti jsem Jindřicha na divadle sám hrál, svět těch her miluju, ale ten příběh jsme chtěli vyprávět po svém,” vysvětlil na tiskové konferenci Edgerton, který si ve filmu zahrál Falstaffa a také napsal scénář, spolu s režisérem Davidem Michôdem.

„Využili jsme prvky ze Shakespeara, historii, něco jsme si vymysleli. Teď už ani nevím, co ve filmu vychází z čeho,” doplnil Michôd.

Dvojice kamarádů v Sydney bydlí vedle sebe. Pracovně se však u filmu sešla naposledy na krimi Království zvěrstev z roku 2010. Zmíněný film se líbil mladé hvězdě Timothée Chalametovi, jehož kromě možnosti spolupráce s Australany nadchla také možnost v roli Jindřicha prozkoumat, jak obtížné je být dobrým lídrem.

„Moji učitelé herectví mi říkali, ať jdu do všeho, co pro mě představuje výzvu,” uvedl mladík proslavený romancí Dej mi své jméno. Díky Králi si poprvé vyzkoušel akční scény s mečem.

Také další sledovaný mimosoutěžní benátský program uvidíme v Česku jen na obrazovkách. Paolo Sorrentino tři roky po seriálu Mladý papež přivezl na Lido ukázat dva díly z pokračování Nový papež, které na HBO a HBO GO poběží v prosinci.

Foto: ČTK/AP

Zleva herec Jude Law, režisér Paolo Sorrentino a herec John Malkovich v benátkách při představení seriálu Nový papež.

Titulní postavou není Lenny Juda Lawa, jenž na konci první řady upadl do kómatu, ale anglický šlechtic v podání Johna Malkoviche. „Paolo je skvělý scenárista. Tento seriál se podle mě vyjadřuje k lidské potřebě něčeho duchovního,” shrnul na tiskové konferenci Malkovich.

Jude Law v seriálu stále hraje významnou roli a Sorrentino mu přichystal i jednu nezapomenutelnou scénu na pláži, v níž se mezi obdivujícími ženami prochází jen v zářivě bílých plavkách. „Nejspíš vás překvapí, že to není nejmenší kostým, který v seriálu nosím. Do jedné scény jsem dostal jen kousek látky,” smál se anglický herec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám