Hlavní obsah

Koncert 100 let republiky slibuje Pražský výběr, Kollera, Mišíka, Vltavu i Garage

Novinky, Stanislav Dvořák

Domácí rocková špička se sejde na oslavě 100 let založení Československa. Ve Velkém sále pražské Lucerny se koncert koná 28. října.

Foto: Jan Malíř

Pražský výběr

Článek

Program zahájí v 15.00 akusticky Michal Pavlíček s Monikou Načevou. Pražský výběr večer vystoupí v legendární sestavě Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Vilém Čok, Klaudius Kryšpín a Jiří Hrubeš. Nabídnou směs skladeb ze zásadních alb Straka v Hrsti a Pražský Výběr i novějšího Běr.

Zpěvák a muzikant David Koller je znám z Lucie i mnoha sólových projektů. Nové album Lucie, zřejmě nejlepší české pop-rockové kapely, se už chystá a mělo by snad vyjít někdy na podzim.

Foto: Jan Handrejch, Právo

David Koller při pražském akustickém vystoupení.

Další unikátní českou skupinou je Vltava, která právě vydává reedici alba Marx, Engels, Beatles. Upozorní na ni na speciálním koncertu 25. dubna v pražském Paláci Akropolis. Skupina v roce 1994 debutovala dlouhohrající deskou Mládí i tak velkou lásku bere s humorem, po druhém albu Štastnej jako trám (1996) přišla nahrávka Marx, Engels, Beatles potvrzující pozici Vltavy jako výjimečně originální, všeobecně uznávané kapely.

Naprostou klasiku reprezentují také Vladimír Mišík a ETC, Ivan Hlas či Garage.

Lískty zajišťuje síť Ticketpro.cz.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám