Hlavní obsah

Komedie o srazu po šedesáti letech

Právo, Vladislav Prouza

Repríza školního výletu po šedesáti letech v režii Petra Šichy pokračovala v pondělí v Lázních Bělohrad na Jičínsku. Filmaři zvolili za kulisu komedie Školní výlet objekt lázeňské budovy Strom života.

Článek

„Ukáže se, že mnoho věcí ze školy zůstalo mezi bývalými spolužáky po letech nedořešeno, nevysvětleno. Víc prozrazovat nemohu,“ podotkl šéf produkce Pavel Jurišta. Role bývalých spolužáků ze střední školy vzala ve filmu točeném podle scénáře Tomáše Magnuska řada renomovaných českých herců, jejichž pomyslný strom života dozrál do poslední třetiny.

Matadorům českého filmu a divadla sekundují mladí kolegové většinou v rolích lázeňského personálu, lázeňští hosté i kmenoví zaměstnanci. Roli svůdné lázeňské cvičitelky důchodců vystřihla modelka Agáta Hanychová. „Jsem rád, že si v této sestavě můžeme ještě jednou společně zahrát. Naposledy jsme se takto s řadou kolegů angažovaných ve Školním výletě sešli ve filmu Pamětníci,“ konstatoval Stanislav Zindulka.

Produkce nemusela příliš lámat do nové české komedie ani Libuši Švormovou, Petra Kostku, Jiřinu Jiráskovou, Ladislava Trojana, Miriam Kantůrkovou, bývalou televizní hlasatelku Kamilu Moučkovou nebo Antonína Hardta. Herce nemající většinou o podobné nabídky nouzi.

„Scénář všichni četli, což byl jeden z důvodů, proč filmové angažmá přijali,“ tvrdí produkční Jurišta. Motivaci zahrát si bývalé spolužáky svolaných do lázeňského města ve východních Čechách na školní výlet Libuší Bínovou v podání Libuše Švormové představovala i realita stromu života. „Možná to zní trochu netaktně, ale pro některé to může být možná poslední společná filmová role,“ poznamenal Jurišta.

Film Školní výlet se objeví na filmovém plátně příští rok v březnu. Projekce komediálního příběhu školního výletu na sklonku života zároveň proběhne v lázeňské budově Strom života, kde povětšinou spatřoval světlo světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám