Hlavní obsah

Kerry Ellis a Brian May nabídnou i písně Queen

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kytarista skupiny Queen Brian May a muzikálová zpěvačka Kerry Ellis míří do České republiky. Ve společném recitálu u nás v rámci svého evropského turné odehrají hned čtyři koncerty. 3. března se představí v Ostravě, 5. ve Zlíně, 6. v Brně a 8. března v Praze.

Foto: ČTK

Brian May a Kerry Ellis jsou spolu na turné.

Článek

May byl okouzlen zpěvem Kerry Ellis již v roce 2001, kdy navštívil muzikál My Fair Lady ve West Endu a uviděl ji tam. Později pozval Kerry Ellis na casting pro muzikál We Will Rock You, v němž bezpečně uspěla a zhostila se role Meat.

„Když přišla na casting a zazpívala, říkal jsem si, že jí ostatní kandidátky na tu roli nesahají ani po kotníky. Při tom představení pak dokázala diváky naprosto zaujmout, což byl důvod k tomu, abych s ní spolupracoval dál. Vylezla prostě z davu, je profesně výtečná a osobnostně výrazná,“ vysvětlil důvody uměleckého spojení dvojice Brian May.

V roce 2010 produkoval její album Anthems a v roce 2013 vydali společné akustické album Acoustic by Candlelight: Live on The Born Free Tour.

Při nadcházejících koncertech zaznějí jak písně, které Ellis a May vytvořili společně, tak písně z repertoáru skupiny Queen. Dojde ale i na další coververze.

Reklama

Výběr článků

Načítám