Hlavní obsah

Když jede Kraftwerk do Saint Tropez. Tata Bojs mají desátou desku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražští „Tatáči“ se postarali o další radost pro své věrné fandy. Již desátá řadová deska se jmenuje Jedna nula.

Tata Bojs - Kraftwerk in Saint Tropez Video: archiv skupiny

 
Článek

Desku Jedna nula předznamenaly singly Zvony a Kraftwerk in Saint Tropez. Ve druhém jmenovaném klipu se Tata Bojs s humorem sobě vlastním vydávají jako Kraftwerk do Saint Tropez. Nové stylizované záběry prokládají starými ve stylu home video.

Kraftwerk (Elektrárna) je německá hudební skupina, která si prožila svůj vrchol v sedmdesátých a osmdesátých letech a je považována za milník v elektronické hudbě. Byla založena v Düsseldorfu roku 1969. Mezi nejznámější desky patří futuristická Autobahn (Dálnice) z roku 1974, Radio-Aktivität (Radioaktivita) z roku 1975 a Die Mensch-Maschine (Lidský stroj) z roku 1978, jež obsahovala mimo jiné skladbu Das Model, kterou později předělali Rammstein.

Foto: Salim Issa

Tata Bojs

Název alba Jedna nula má několik významů. Znamená to, že se jedná o v pořadí desátý studiový počin. Stejně tak je v něm zároveň skryt i odkaz na binární soustavu, tedy základní vzorec digitálního světa. A promítá se i v obalu novinky, který frontman Tata Bojs Milan Cais vytvořil právě za použití moderních digitálních technologií a pomocí scanneru převedl členy skupiny na „jedničky a nuly“.

Nula v názvu alba též symbolizuje jakési „nic“ a jedna naopak „něco“. Čísla, která jsou hned za sebou, ale zároveň tvoří velký kontrast.

Album Tata Bojs nabízí vtip, ironii a zvukové barvy s jejich charakteristickým rukopisem. Jedním z takových kousků je třeba hitová Minoritní, náladou velmi veselá píseň s mrazivě ironickým textem, který skladbě dodává určité napětí.

Album Jedna nula, které vzniklo v producentském tandemu Milan Cais a Dušan Neuwerth, vychází 27. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám