Hlavní obsah

Kapely hrají na lodi plující na Vltavě. UDG vystoupili dvakrát pro sto lidí

Právo, Jaroslav Špulák

Hudební skupiny, zpěváci a jejich fanoušci se nalodili a v Praze brázdí Vltavu. V pondělí začala série koncertů Vzhůru na palubu, která byla původně koncipována pro sto diváků v době, kdy nebyl větší počet na koncertech povolený. Ve středu večer vystoupila na lodi Odra dvakrát skupina UDG. Při jejím první koncertu začalo pršet při poslední písni, při druhém už pršelo více.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Skupina UDG si pódium postavila v zadní části lodi Odra.

Článek

Koncepce série Vzhůru na palubu je jednoduchá. Lidé si zakoupí vstupenky, v určený čas se nalodí na jednom ze dvou pražských kotvišť a poté společně se svou oblíbenou skupinou vyplují. Během dvouhodinové plavby se odehraje koncert a po jeho skončení loď přirazí ke břehu. Když lidé vystoupí, případně se nalodí dalších sto lidí a akce se opakuje.

„V pondělí se na lodi Praha, na které vystoupili Paulie Garand a Kenny Rough, ukázalo, že máme určitou rezervu. Doprodali jsme a na další koncerty doprodáme tedy ještě pár dalších vstupenek. V žádném případě ale diváci nepřijdou o komfort, který jsme jim slíbili. Na palubě je dost prostoru pro to, aby mohli dodržet rozestupy,“ řekl Novinkám.cz za organizátory Tomáš „Jugi“ Staněk.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Fanynky čekající na koncert skupiny UDG na lodi.

Doplnil, že vstupenky na koncerty na lodi jsou dražší, než bývají na klubová vystoupení. Program hudební série je naplánovaný do konce června. Pořadatelé oslovili řadu zástupců české hudební scény a ti, kteří chtěli, na lodích zahráli či zahrají během tohoto měsíce.

„Teď už se pro muzikanty otvírají další možnosti hraní. Z ekonomických důvodů hledají místa, na kterých budou moci hrát pro více lidí, tedy za více peněz. Nechceme však koncerty Vzhůru na palubu ukončit. S muzikanty dál jednáme, a pokud budou chtít, mohou si na lodi zahrát i během prázdnin. Hudební fanoušci to určitě ocení, protože atmosféra při plavbě je skvělá,“ dodal Staněk.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Loď Odra s kapelou UDG na palubě.

Již 5. června se na lodi představí kapela Krucipüsk, 7. června Voxel, 8. června Sebastian, 9. června Vojtaano, 10. června Pavel Callta a 11. června Mňága a Žďorp. Rozpis dalších koncertů je na facebookovém profilu akce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám