Hlavní obsah

Kapela Wohnout ke klipu potřebovala skoro tisíc lahví od piva

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Wohnout představuje Kocovinu, další singl z nového alba HUH!, které vydala ve druhé polovině prázdnin. Pro fanoušky připravila také zpěvník, který vydávají v tištěné i digitální podobě. Klip má na Novinkách.cz premiéru.

Skupina Wohnout v klipu k písni Kocovina.Video: archiv kapely

 
Článek

Píseň Kocovina zaujala místo ve festivalovém playlistu, a proto bylo otázkou času, kdy se fanoušci dočkají i videoklipu. Scénáře, režie i střihu se ujal Michal Skořepa, který s kapelou v září vystupoval coby náhradní kytarista, když měl Honza Homola úraz a nemohl po operaci prstu hrát na kytaru.

Videoklip se točil na pražských Vinohradech a použito bylo skoro tisíc lahví od piva. „Po mnoha špatných zážitcích jsme se rozhodli udělat písničku o kocovině. Navzdory bolestivému tématu to bylo jedno z nejhezčích natáčení, jaké jsme kdy zažili,“ komentuje atmosféru na place Matěj Homola.

Kapela kromě videoklipu vydává i zpěvník. Obsahuje 43 písní ze všech deseti doposud vydaných řadových alb, a to v notovém zápisu s akordy pro ukulele i kytaru.

K dostání je nejen v tištěné podobě na kapelním e-shopu, ale také digitálně pro knižní čtečky nebo mobily. Zpěvník má praktický rozměr sešitu A5 a je v kroužkové vazbě.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám