Hlavní obsah

Kapela Sto zvířat učinila z Ledáren Braník hudební ráj

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ledárny Braník se staly pro letošní léto jedním z center hudebního života v Praze. Tento prostor u Vltavy v něj zvelebil produkční tým pražského Lucerna Music Baru. Trávu se mu sice na ploše pod pódiem zatím vysadit nepodařilo, přesto vznikl útulný hudební koutek, který po celé léto nabízí přitažlivé koncerty. Jejich série má jednotící název Lucerna Music Bar Open Air.

Foto: archiv kapely

Skupina Sto zvířat v nové sestavě.

Článek

Ve čtvrtek večer obsadila prostor kapela s poněkud děsivým názvem, nicméně s veskrze pozitivní hudbou Sto zvířat. Loni oslavila třicet let existence vydáním alba 30 let testováno na lidech. Letos se konečně, leč z pochopitelných důvodů, dostala zase na pódia.

Učinila tak v pozměněné sestavě. Přijala totiž hned tři nové členy, kytaristu Jakuba Červinku, baskytaristu Jana Nerudu a bubeníka Jakuba Nývlta. Na pódiu byla seřazena do dvou linií. V té přední byla v plné zbroji a s nabitými hudebními i životními zkušenostmi zastoupena „stará garda“ v čele se zpěvačkou Janou Jelínkovou a zpěvákem a perkusionistou Honzou Kalinou, v zadní stáli nováčci a občas zpívající klávesista Petr Hostinský.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Kapela Sto zvířat se v Ledárnách Braník představila ve skvělé formě.

Kromě léty prověřených skladeb zněly i ty z aktuálního alba. Píseň Rodinný foto dokonce v premiéře, kapela ji pro koncertní provedení zkoušela před večerním koncertem přímo na pódiu. Prý už nerada zkouší ve zkušebně, jak podotkl při koncertu Kalina.

Čerstvá krev v sestavě jí svědčí. Na poslech není v jejím soundu ta změna patrná. Mladíci se ujali svých partů odpovědně a s profesní jistotou, takže formaci zachovali dravost i hravost a ještě k tomu přidali entuziasmus, který jistě v pozitivním smyslu slova nakazil i ostatní členy. Kytarista Červinka dokonce sklidil za několik svých sól potlesk na otevřené scéně.

Charakteristickým znakem koncertů Sta zvířat jsou velmi vtipné průpovídky Honzy Kaliny mezi písněmi, veselé tanečky muzikantů a radost, která z jejich výkonu prýští. Už v první uváděné písni tím vším inspirovala přítomnou asi tisícovku diváků k tomu, aby se pod pódiem chovala úplně stejně. A tak se v Ledárnách Braník odehrál koncert, z něhož si diváci, a snad i kapela, nesli pozitivní zážitek ještě na tramvaj a potom domů.

Odcházet hned po něm ale nebylo na místě. Areál nabídl videodiskotéku ztišenou tak, aby hudba nerušila okolí, spoustu pití, jídla i prostor pro nová setkání, jak se to obvykle na koncertech děje. A protože byla teplá noc, přišla po dlouhé koronavirové pauze jistě každému vhod.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám