Hlavní obsah

Kapela Mirai chtěla na Havaj, klip k písni Yahoda ale natočila na Bali

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdeckomístecká kapela Mirai přichází s plážovým videoklipem k písni Yahoda. Natáčel se už loni na Bali, kam Mirai odjeli na společnou dovolenou. S vydáním Yahody se čekalo na pravou chvíli.

Klip skupiny Mirai k písni YahodaVideo: Universal Music

 
Článek

„Rozhodli jsme se až před pár dny, že je ideální čas lidem zlepšit náladu. Věříme, že bude líp a líp, a myslíme, že ten klip na lidi dýchne kouskem radosti ze života,“ říká zpěvák Mirai Navrátil, který hudbu a text písničky napsal spolu s producentem Ondřejem Fiedlerem. Natáčení klipu u moře velel režisér Ondřej Kudyn, jenž napsal scénář a postaral se také o styling.

Klip je odlišný od všech, na které byli fanoušci Mirai zvyklí. Také je první zahraniční, který natáčela celá kapela pohromadě. Předešlé klipy k písním Pojď zapomenem a Otchi točil sám Mirai, jenž přiznává, jak je hromadné natáčení produkčně náročné. „Režisér Ondra Kudyn místy pěnil, protože byl na všechno sám bez štábu. No a uhlídejte čtyři skoro puberťáky v dovolenkovým módu,“ vzpomíná s úsměvem zpěvák Mirai.

Refrén Mirai napsal společně s producentem Ondrou Fiedlerem na jeho balkóně na pražské Ladronce. Sloky přišly až s cestou kolem světa, jež Mirai loni absolvoval. „Hlavní inspirací byla Havaj a zkušenost z ostrova Maui, na němž jsme na jedné zapadlé pláži prožili kouzelné chvíle,“ odhaluje vznik písně Mirai.

Původně se videoklip měl natáčet na tom místě. „Možná by nás ale rituálně ugrilovali, kdybychom tam naběhli s kamerami,“ komentuje Mirai. Nakonec kapela včetně režiséra Kudyna a jeho přítelkyně trávili natáčecí dovolenou na Bali.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám