Hlavní obsah

Kapela Mirai chce do cílové rovinky lockdownu dorazit s diváky v autech

Kapela Mirai věří, že by na začátku července mohla vyrazit na venkovní turné. S přísnými protiepidemickými opatřeními se chce rozloučit třemi koncerty pro posluchače v automobilech. Skupina v areálu Dolních Vítkovic v Ostravě 4. června a na stadionu Za Lužánkami v Brně 12. června naváže na své loňské úspěšné autokoncerty. Letos ještě přidá 9. června zastávku v Praze v Letňanech.

Foto: Universal Music/Renáta Bílá

Kapela Mirai si autokoncerty pochvaluje.

Článek

„Vnímáme to jako takovou rozlučku s tímhle formátem a doufáme, že se blížíme ke konci toho všeho a že jsme v cílové rovince lockdownu,” řekl lídr kapely Mirai Navrátil.

Stát zřejmě povolí omezenou účast diváků na vnitřních kulturních akcích od příštího týdne. Podle návrhu pro obnovení kulturního života by od 24. května mohla být maximální vnitřní kapacita pro návštěvníky 500 osob, které mají antigenní test ne starší 72 hodin, resp. negativní PCR test ne starší sedm dní, případně jsou 14 dní od ukončeného očkování nebo jsou do 90 dní od prodělání onemocnění covid-19. Další omezení budou záviset na vývoji pandemické situace.

„Zatím nemáme jistotu, že můžeme lidem vystoupení slíbit. Minimálně ne ty na stání, které v našem případě dávají smysl. Nedovedeme si představit, že lidi nějak udržíme, aby seděli jako v divadle. Sice se to tváří, že by nějaké koncerty být mohly, jenže ty podmínky jsou dost přísné, Počítáme, že od konce června nebo začátku července už bychom mohli začít hrát, ale mám obavu, že na stání hned koncerty nebudou,” uvedl Navrátil.

Foto: Pavel Karban, Právo

Ostravský koncert pro auta

Pro návštěvníky červnových autokoncertů kapela připravuje živou show, vylepšené pódium s LED obrazovkami a předpremiéru pilotního singlu a videoklipu Volám z nové desky, která vyjde na podzim. O koncertu pro fanoušky v autech i v Praze uvažovali Mirai již loni, ale zabránila jim v tom rekonstrukce plochy v Letňanech.

„Nenašli jsme smysluplný prostor pro tolik aut,” vysvětlil Navrátil. „Není to z důvodu nějakého rekordu, ale je pravda, že do Letňan se aut vejde asi ještě víc než bylo Ostravě nebo v Brně, kde bylo vyprodáno. Jenže boj o nějaké rekordy nemá smysl, protože zážitek z auta v nějaké 15. řadě už není takový. Myslím, že limit tohoto formátu, pokud člověk nechce dělat nějakou druhou lajnu LED obrazovek a podobně, je nějakých 600 aut,” dodal.

Mirai jsou první kapelou, jež v ČR uskutečnila autokoncert. Úspěchu si všiml i server billboard.com. „Píše o tzv. drive in koncertech po světě, kde zmiňuje ty největší světové interprety jako Snoop Dogg, Chainsmokers, ale jako úvodní fotku článku použili naši fotku z Ostravy,” sdělil Navrátil.

Hlavní tváří formace Mirai, která vznikla v roce 2014, je zpěvák a kytarista s japonskými kořeny Mirai Navrátil. V kapele dále hrají bubeník Šimon Bílý, baskytarista Michal Stulík a kytarista Tomáš Javůrek. Po několika singlech vydala skupina debutové album Konnichiwa. Díky tomuto albu se Mirai stali objevem roku na udílení Cen Anděl za rok 2017. Celkem byli v tomto ročníku nominováni na tři ceny - v kategoriích Album a Skladba roku (Když nemůžeš, tak přidej), na vítězství však nedosáhli. Druhé album s názvem Arigatō Mirai vydali před dvěma lety.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám