Hlavní obsah

Kapela Mig 21 v klipu k písni Hej kámo! nahradila striptérky

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Mig 21 vydává dvojalbum Hity a rarity. Je sbírkou toho nejlepšího z její tvorby a obsahuje i novou píseň Hej kámo!, která vznikla v rekordním čase. „Rychleji jsme asi žádnou jinou nenapsali. Tahle vylezla na svět během tří dnů,“ přiznává zpěvák Jiří Macháček. Píseň má videoklip, v němž byly striptérky nahrazeny samotnými muzikanty. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Mig 21 v klipu Hej kámo!Video: archiv kapely

 
Článek

Myšlenkou písně je, že smrtí mejdan nekončí, že je stále chuť tančit, pít a žít jako dřív. K jejímu napsání dovedla kapelu touha po starých časech. „Touha sejít se s kamarády, zatančit si a dát si skleničku je stará jako lidstvo samo. V dnešní době je tahle touha ještě o poznání silnější,“ odhaluje inspiraci Macháček.

Natáčení videoklipu k písni nakonec proběhlo v omezeném režimu kvůli vládním opatřením. Kapela si ho natočila sama.

„Rozhodli jsme se obsadit co možná největší počet viruvzdorných herců, těch úplně dřevěných, a videoklip jsme si udělali sami. S pomocí Mikyho Křena za kamerou, na chalupě Pavla Hrdličky, podobně jako klip k písni Venkovan kluk,“ říká Macháček a odhaluje tajemství loutek.

„Já jsem si totiž naštěstí vzpomněl, že můj děda s babičkou vyrobili během druhé světové války asi jedenáct marionet, loutek, které už dlouhá léta čekají v garáži na svou příležitost. Tak jsme obsadili ty dědečkovy loutky,“ upřesňuje.

Původně mělo ve videoklipu účinkovat čtyřicet striptýzových tanečnic. „Jejich počet jsme v důsledku dodržení vládních opatření smrskli na čtyři a jejich kreace jsme si odtančili sami. Jsou tam i poměrně ostřejší erotické scény, které jsme raději přenechali loutkám. V čem jsme se ale rozhodně omezit nechtěli, je záměr podpořit myšlenku písně, že mejdan smrtí nekončí, že se nám a předpokládám i našim fanouškům chce pořád tančit a pít a žít jako dřív,“ dodává Macháček.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám