Hlavní obsah

Kapela Koňe a Prase natočila klip k písni Stěhovák. Debutové album vyjde v září

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sejdou se řidič tatrovky s astrofyzikem a dají se dohromady s ekoložkou. To není vtip, nýbrž reálný příběh „eko-disco-punkového“ tria Koňe a Prase z Valašského Meziříčí. Tvoří ho Martin Janírek, Viktor Mikulášek a Lenka Halová. Singlem Stěhovák, k němuž videoklip sestříhala Johana Novotná, ohlašuje debutovou desku Bramborové hity. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Videoklip k písni Stěhovák skupiny Koňe a Prase.Video: archiv kapely

 
Článek

Rebelsky nazvané uskupení Koňe a Prase skládá z jednoduchých melodií a popěvků osvěžující elektropopové písně. Veselou formou v nich reflektují každodenní situaci obyčejných lidí, s důrazem na ekologii a společenskou kritiku. Text k písni Stěhovák vychází z osobní zkušenosti Martina Janírka.

„Dvanáct let jsem bydlel a pracoval na zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí a díky své velké sběratelské vášni jsem nashromáždil opravdu velké množství různých starých věcí. Ty jsem po vyhazovu ze zaměstnání musel kamionem stěhovat na jiné místo,“ říká hlavní textař, bubeník a zpěvák Martin Janírek.

Písničky kapely Koňe a Prase rámuje humor, bezprostřednost, naivita, energie a upřímnost. „Jednodušeji to už nejde,“ dodává s úsměvem Janírek.

Album Bramborové hity vyjde digitálně a na vinylu 1. září 2020. Vzniklo v srdci Beskyd ve spolupráci se zvukařem kapely Buty Lukášem Lukášem. Obsahuje devět skladeb, které letos v létě ve studiu Jámor zmixoval a zmasteroval Ondřej Ježek. Na podzim s albem vyrazí na první samostatné turné s různými hosty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám