Hlavní obsah

Kapela Gingerhead projede v klipu Prahu na běžkách

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská skupina Gingerhead se představuje se svým novým vtipným videoklipem k písni Tancuj tam a zase zpátky. Parta herců se v něm nebála obout běžky v létě a užít si tak nevídaný výlet po hlavním městě za doprovodu hudby formace, které vládne hlas Elišky Pekárek Flakové. Gingerhead tím současně oznamují, že vzniká jejich další album.

Klip kapely Gingerhead k písni Tancuj tam a zase zpátkyVideo: archiv kapely

 
Článek

Autorem hudby a textu nové písně je kytarista Luboš Moravec a hlavní aktéři klipu jsou Václav Jelínek a Adam Jarchovký z tělesa Bratři v tricku. Kytarista Maťo Mišík našel v archívu svého kamaráda Jakuba Duška materiál s hereckým duem Bratři v tricku, který původně vznikl jen jako několikasekundová upoutávka na jejich představení Běžkařská odysea na jednom festivalu.

„Hned bylo jasné, že to nesmí zapadnout a říká si to o použití v nějakém videoklipu. A když jsme s Gingerhead přemýšleli o prvním klipu k chystané desce, bylo jasno. Vybrala se nejvhodnější píseň a bylo,“ vysvětluje Mišík.

Kapela se po čtyřech letech existence, dvou EP a několika singlech rozhodla natočit konečně regulérní album. Vyjde v únoru 2020 a oproti předešlým nahrávkám, na nichž používala angličtinu, na něm budou pouze české texty.

Skupině aktuálně běží corwdfoundingová kampaň na Hithit.cz, jejíž součástí jsou zajímavé odměny, které už nebude možnost později získat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám