Hlavní obsah

Joker Joaquina Phoenixe vzbuzuje naděje, nemá být jen další adaptací komiksu

Novinky, Stanislav Dvořák

Joker režiséra Todda Phillipse vstoupí do kin 3. října. Trailer láká na temnou podívanou s Joaquinem Phoenixem, která nemusí být nutně komerčně komiksová.

Trailer k filmu JokerVideo: Vertical Ent.

 
Článek

První zprávy hovoří o brutálním a temném filmu, který se údajně pokouší jít do hloubky, nejde tak jen o další akční film.

Hlavní postavou je zkrachovalý komik Arthur v podání Joaquina Phoenixe. Toulá se po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Roztáčí se spirála násilí. Nešťastný neúspěšný umělec se ocitá až na hranici šílenství.

„Máte nějaké negativní myšlenky?“ ptá se ho v traileru psycholožka na sezení. „Já mám jenom negativní myšlenky,“ pronese temným hlasem Arthur.

Samotářský „hrdina“ opouští svět rozumu, propadá se kamsi do hlubin. Pomalu se z něj stává obávaný maniak a zločinec.

Foto: Vertical Ent.

Joker

„Tento originální snímek není adaptace DC komiksu a Joaquin Phoenix ve své životní roli potvrzuje, že takové pojetí Jokera (Arthura) nebylo nikdy natočeno. Vedle Phoenixe ve filmu uvidíme i legendárního Roberta De Nira v roli moderátora talk-show. Velmi důležitou roli hraje hudba, kterou složila osobitá islandská cellistka a skladatelka Hildur Guðnadóttirová,“ vzkázal distributor filmu.

Světová premiéra bude 31. srpna na Benátském filmovém festivalu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám