Hlavní obsah

Jaroslav Plesl si zahrál psychopatického tyrana

Novinky, Stanislav Dvořák

Hodně netypickou roli psychopata si zahrál v novém českém filmu Cena za štěstí Jaroslav Plesl.

Trailer k filmu Cena za štěstíVideo: BontonfilmCZ

 
Článek

Herec známý z mnoha komedií a tragikomedií se dostal k náročné a mimořádně drsné roli.

„Do partnerského a mileneckého vztahu Ivany Chýlkové a Vandy Hybnerové vstoupí muž v podobě charismatického Tomáše Hanáka. Jaroslav Plesl nesnesitelně tyranizuje svou rodinu, kde matku a syna hrají Klára Pollertová-Trojanová a Josef Trojan,” naznačili příběh tvůrci.

Svůj vlastní příběh mají ve filmu i Pavel Řezníček nebo Olga Wdowiaková. „Postelové scény k filmu o vztazích a lásce patří, ale je trochu divný, když je u toho i máma,“ řekla Olga Wdowiaková, jejíž matkou je režisérka Olga Dabrowská. Spoluautorka legendárních Samotářů film Cena za štěstí napsala i natočila.

Foto: Bontonfilm

Jaroslav Plesl

Foto: Bontonfilm

Tomáš Hanák

Podle režisérky Olgy Dabrowské film ukazuje příběhy lidí, ”kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se ji znovu najít.” Samostatné osudy několika hrdinů se postupně propletou a někteří nakonec štěstí nečekaně najdou.

Foto: Bontonfilm

Klára Pollertová-Trojanová

Tomáš Hanák hraje postavu sukničkáře, jehož příběh s dvěma ženami má dramatický vývoj a nečekané rozuzlení. „Moje postava si po stránce žen život velmi užívá. Ale najednou kolem padesátky cítí, že mu chybí nějaký přístav a ocitá se v absurdní a zábavné situaci, kdy by na stará kolena mohl mít i rodinu. Je ale celoživotní starý mládenec připraven házet si míček s malým dítětem?“ uvažuje Hanák.

Cena za štěstí vstoupí do kin 10. ledna.

Reklama

Výběr článků

Načítám