Hlavní obsah

James Harries natočil nový klip na cestách

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský rodák James Harries přichází s novou skladbou Before We Were Lovers. Je předznamenáním chystané novinky, která vzniká ve spolupráci s českým producentem Viliamem Bérešem. James si k písničce sám natočil video ze svých cest během evropského turné. Na Novinkách.cz má premiéru.

Nový klip Jamese HarrieseVideo: Tranzistor

 
Článek

Skladba přichází po dvojici singlů Lights a Superstition, které obsadily vysoké příčky českých i evropských hitparád. Přes rádiové úspěchy si nicméně Harries drží svou linii písničkáře se strhujícím koncertním projevem.

K aktuálnímu albu, jež vyjde v lednu 2020 u labelu Tranzistor, přichystal turné, během kterého zavítá i do mnoha měst České republiky. Na několik zastávek si přizve hudebníky z tuzemské pop a indiefolkové scény, kteří přiblíží živý zvuk vydaným studiovým nahrávkám.

Harries má přitom na vystoupeních energii mladíka i lyrické vyjadřování básníka. Pobíhá po pódiu, srší vtipem, vypráví historky, které se člověku dostanou pod kůži, umí natlačit slzy do očí nebo rozesmát.

Foto: Tranzistor - Julie Vrabelová

James Harries

Jeho posledním sólovým počinem bylo EP Recorded Live in Bratislava, jež vyšlo na podzim roku 2017. První edice se vyprodala už během podzimních a zimních koncertů evropského turné. Časopis Rolling Stone Harriese označil jako „Zlatý hlas“ a světová média ho často přirovnávají k takovým osobnostem, jako jsou Jeff Buckley či Damien Rice.

Kromě koncertování se věnuje komponování filmové hudby. Jeho skladby se objevily v šestnácti amerických, britských, českých, dánských a polských filmech (u nás ve snímcích Lidice, Bobule či Feťáci z New Yorku). Televizní diváci mohli písničkáře zaregistrovat také v kriminálním seriálu Modré stíny s titulní písní Blue Shadows.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám