Hlavní obsah

James Harries, Brit žijící v Praze, vydal novou desku

Právo, jaš

Until The Sky Bends Down, tak se jmenuje nové album písničkáře Jamese Harriese. Tento rodák z britského Manchesteru žije již patnáct let v Praze, kde má rodinu.

Foto: archív J. Harriese/Markéta Bendová

James Harries pokřtí novinku 15. září.

Článek

Známý je u nás nejen svou písničkářskou tvorbou, ale i hudbou k filmům. Svým minulým albem natočeným na telefon zaujal kritiky i fanoušky z celého světa. Za nimi se ostatně vydává i v rámci svých častých koncertních turné.

Na nové desce, která je už v prodeji, své charakteristické intimní polohy neopustil. Rozdělil ji na dvě poloviny, když první část nahrál s kapelou a zvukově je dosti velkolepá a odvážná, druhou část natočil sám s kytarou a ta je o poznání komornější. Z více než třiceti skladeb s ním ty nejzajímavější vybíral irský producent Paul Bell.

„Měl jsem mnoho možností, kde desku natočit, ale chtěl jsem, aby to bylo v České republice. Bydlím tady už dlouhá léta a vím, že je tu spousta skvělých muzikantů a ve vzduchu visí inspirace. V Čechách jsem kvůli neustálému cestování točil naposledy před deseti lety,“ vysvětluje Harries.

Své nové album pokřtí 15. září v Experimentálním prostoru NoD v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám