Hlavní obsah

Já vymyslel Slashův klobouk i Madonnu, říká v komedii manažer Bill Murray

Novinky, Stanislav Dvořák

Záhadný hudební manažer v dokumentu prohlašuje, že poradil Slashovi klobouk, Hendrixovi, co má hrát na Woodstocku, a vymyslel i přezdívku Madonna. Záběry kolující po internetu jsou samozřejmě fikcí, jde o malý vtip spojený s novou rolí Billa Murrayho, který hraje v komedii Rock the Kasbah zkrachovalého manažera hvězd, jenž se ocitne v Afghánistánu.

Ukázka z filmu Rock The Kasbah

 
Článek

„Koukal na mě, jako kdyby mi chtěl jednu vrazit,“ popisuje manažer chvíli, kdy pomohl Slashovi s jeho image.

Fiktivní dokument Richie Lanz: The Man and the Music ukazuje manažerovu smělou kariéru i pád. Kdysi byl ve středu světové hudební scény – všem radil, všichni ho znají. Později se mu ale přestalo dařit, až skončil úplně mimo.

„Richie mi změnil život, vlastně mi zničil život,“ říká v dokumentu zpěvačka Jenny Lewisová.

Lanz se vypravuje do Afghánistánu, aby udělal „něco pro naše vojáky“, ale dopadne to jinak. Objeví talentovanou místní holku a rozhodne se, že z ní udělá hudební superstar. „Rokenrol byl na mě velmi, velmi hodný. Když hledáte něco, co je čisté a posvátné, svede vás to dohromady s dalšími čistými a posvátnými lidmi,“ filozofuje při tom.

Komedii Rock the Kasbah režíroval Barry Levinson podle scénáře Mitche Glazera. Vedle protagonisty uvidíme Zooey Deschanelovou, Dannyho McBridea, Bruce Willise nebo Kate Hudsonovou. Premiéra v amerických kinech proběhne už v říjnu, česká kinopremiéra je zatím nejistá.

Reklama

Výběr článků

Načítám