Hlavní obsah

Hurníkova premiéra s Pražským komorním orchestrem

Právo, VLA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na programu úterního koncertu Pražského komorního orchestru (PKO) v pražském Rudolfinu je i světová premiéra nové skladby Lukáše Hurníka The Walls of Prague (Pražské zdi). Ta koncert zahájí. Sopránové sólo v ní zazpívá Barbora Řeřichová.

Foto: archiv PKO

Cellista Jiří Bárta zahraje na koncertu PKO.

Článek

Pražský komorní orchestr tentokrát hraje s dirigentem a je jím Jiří Rožeň, který po studiu na Pražské konzervatoři a v rakouském Salcburku dosáhl již četných úspěchů při spolupráci s Českou filharmonií, PKF-Prague Philharmonia, rozhlasovými symfoniky (SOČR) i orchestry v zahraničí.

Hlavní hvězdou večera bude violoncellista Jiří Bárta, jenž přednese Koncert pro violoncello a orchestr Francouze Camille Saint-Saënse. Během koncertu PKO zazní i Symfonie č.1 D dur od Franze Schuberta.

Koncert začne v 19.30 hodin ve Dvořákově síni. Pražský komorní orchestr se v tomto měsíci představí ještě v Rudolfinu 24. června při operním recitálu slovenského pěvce Štefana Kocána.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám