Hlavní obsah

Hunger Games se vracejí

Právo, Věra Míšková

Po úspěchu akčního sci-fi filmu Hunger Games režiséra Garryho Rosse, který ve světě vydělal 700 miliónů dolarů a z hlavní představitelky Jennifer Lawrenceové rázem udělal idol teenagerů, je tu další díl nazvaný Hunger Games: Vražedná pomsta.

Foto: Bontonfilm

V hlavních rolích Liam Hemsworth a Jennifer Lawrenceová

Článek

První film vznikl podle literární předlohy Suzanne Collinsové a líčil překvapivé vítězství mladého páru ve zvrácené reality show, v níž účastníci bojují o život.

V pokračování, jehož režie se ujal Francis Lawrence, se Katniss Everdeenová a Peeta Mellark po šokujícím vítězství v 74. ročníku Hunger Games vracejí domů.

Jako vítězové se ale musí vydat na okružní jízdu po všech krajích země Panemu. Jejich úkolem je bavit lidi. Oproti očekávání bohatého města Kapitolu ale Katniss a její příběh inspirují obyvatele ke vzpouře. Během turné Katniss vycítí, že se schyluje k revoluci.

Hlavní město ale stále drží moc pevně ve svých rukou a prezident Snow není člověk, se kterým se vyplatí si zahrávat. Podle jeho plánu musí být ve vhodný čas Katniss zlikvidována.

Sílu Kapitolu mají symbolizovat přípravy na 75. hry, které skrývají překvapení a rozhodnou o budoucnosti celého Panemu. Katniss a Peeta tedy musí zpět do arény.

Film přináší nejen příběh plný akce a zvratů, ale i velkolepou výpravu, na níž je dobře vidět rozpočet 130 miliónů dolarů – tedy o 50 miliónů vyšší, než měl první díl.

K natáčení byly využity kamery IMAX pro akční scény z arény, díky čemuž se obraz speciálně ve velkoformátových kinech IMAX rozepne a zvětší.

Reklama

Výběr článků

Načítám