Hlavní obsah

Hudební trolejbusy oživily podvečerní atmosféru ve Zlíně

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Netradiční hudební minifestival se odehrál v trolejbusech městské hromadné dopravy ve Zlíně. Během středečního podvečera se v centru krajského města konal další ročník stále oblíbenějšího Busfestu.

Hudební trolejbusy oživily podvečerní atmosféru ve Zlíně při neobvyklém BusfestuVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Asi tři stovky cestujících s platnou speciální festivalovou jízdenkou nastoupily v půl sedmé večer na točně do některého ze tří kloubových trolejbusů, aby se vydaly na půlhodinovou okružní jízdu Zlínem. Uvnitř vozů cestu zpříjemňovala trojice hudebníků.

„První trolejbus se proměnil ve stage slovenského rapera Gleba. Ve druhém návštěvníci uslyšeli rockový nářez mladé kapely The Atavists. Třetím interpretem byla pražská kapela Circus Problem, ta přivezla nezapomenutelnou show s balkánským nádechem,“ přiblížil jeden z hlavních organizátorů akce Jan Machálka.

Trolejbusy obkroužily Zlín třikrát, aby se vystřídali cestující ve všech vozech. „Pokud ale někteří chtěli, mohli zůstat u své oblíbené kapely,“ potvrdil další z organizátorů Michal Krhút. Vozy na zastávkách městské hromadné dopravy pouze přibržďovaly, dveře se pro běžné cestující bez speciální jízdenky neotevřely.

Festival, který organizují studenti zlínské Univerzity Tomáše Bati, má oživit obyčejné zastávky městské hromadné dopravy. „Zlínské zastávky k tomu se svými jmény přímo vybízejí a my si řekli 'proč ne',” objasnil Machálka.

Obyvatelé Zlína tak měli v minulých ročnících možnost zahlédnout na některých zastávkách zajímavé cestující. Ať už se jednalo o mexické señory, hrající na hudební nástroje, kněze nebo výčepního.

Středeční hudební Busfest vyvrcholil v jednom ze zlínských klubů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám