Hlavní obsah

Horn Fest Praha se přesouvá do online podoby

Právo, rh

První ročník festivalu Horn Fest Praha proběhne v plánovaném termínu 25. dubna až 3. května, jen v alternativní podobě. Festival chce odkazovat na bohatou hudební tradici tohoto nástroje v českých zemích.

Foto: HornFest Praha

Radek Baborák ve speciální roušce s úpravou pro lesní roh.

Článek

„Rozhodl jsem se založit festival lesního rohu, který by tento nástroj oslavil, vzbudil zájem mladé generace a zdůraznil fakt, že patří k českému hudebnímu rodinnému stříbru,“ říká přední český i světový hornista a dirigent Radek Baborák.

Festival Horn Fest Praha, který měl původně proběhnout v prostorách Rudolfina, Lichtenštejnského paláce, Profesního domu nebo Pražské konzervatoře, musel najít nové formy konání. A to napoprvé v rámci benefičního koncertu České filharmonie v živém televizním přenosu ČT art 25. dubna od 20 hodin.

Hudebníci Českého hornového sboru v čele s Radkem Baborákem a varhaníkem Alešem Bártou na něm provedou několik známých skladeb v unikátním aranžmá. Zazní například Dvořákovo Largo z Novosvětské symfonie pro deset lesních rohů. Další koncerty ve dnech 1. – 3. května se již odehrají čistě v online podobě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám