Hlavní obsah

Hooverphonic představí v květnu v Praze novou desku

Praha

Belgická triphopová skupina Hooverphonic vystoupí 25. května v pražském Lucerna Music Baru v rámci turné k nové, už deváté desce In Wonderland. Na koncertu se představí v rozšířené sestavě doplněné o orchestr.

Článek

Jádrem belgických Hooverphonic, kteří hrají už dvacet let, jsou baskytarista Alex Callier a kytarista Raymond Geerts. Poznávacím znamením skupiny jsou smyčce. Objevovaly se už na starších Mad About You, Eden, The Night Before, znějí ale i v devíti skladbách na novince In Wonderland. Proto skupina vystoupí ve speciální sedmnáctičlenné sestavě rozšířené o orchestr.  Skupina je řazena k trip hopu, ale Callier upřednostňuje termín retro futurismus.

Na novince skupina použila odlišného přístupu než na předchozích deskách, kde zpíval pokaždé jiný vokalista. Nyní se střídají v jednotlivých skladbách, kde se zpěvů zhostili londýnská zpěvačka a violoncellistka Janie Priceová zvaná Bird, zpěvák a skladatel Felix Howard, Litlo Tinz, Emilia Sattová, které zpívá na singlu Badaboum, a Christy Jérôme.

„Ať doteď jsme vždy připravovali album pro určitou Popelku. Vždy jsme se snažili najít ten správný střevíček pro tu pravou princeznu. Na novém albu jsme se rozhodli logiku otočit a porozhlédnout se po široké škále střevíčků,“ řekl Callier a dodal: „Někdy napíšete písničky, kterým nesedí ženský hlas, takže tentokrát jsme si řekli: proč nepoužít mužský hlas?“

Reklama

Výběr článků

Načítám